Ресторант Green Line – радостта от храненето по време на пости

Великденските пости или Света Четиридесетница през тази година започват на 14 март и продължават до Възкресение Христово, което се пада на 1 май. Ритуалът е обвързан с християнството и цели цялостно пречистване – ментално и духовно, но много хора, макар и не ревностни вярващи, решават да ги спазват по чисто здравословни причини – да се пречистят от токсините, от натрупаните вредни вещества в организма и от негативните ефекти на тежката и вредна храна върху фигурата.

Каквито и да са причините, постите са нещо изключително полезно, както за духа, така и за тялото и всички, които са успели да се справят с това предизвикателство, накрая се чувстват по-здрави, по-хармонични и по-силни душевно и физически.

Постите са свързани с въздържание от употреба на т.нар. блажни храни - месо, яйца, мляко и млечни продукти. Великденските започват със Заговезни и завършват с причестяване, а времетраенето им е 7 седмици, което ги прави и най-дългите от православния календар.

Именно продължителността на Великденските пости и ограничаването на храни от животински произход ги прави предизвикателство за мнозина. Хората имат желание да спазват традиционния ритуал, но се притесняват, че трябва да се подложат на строги лишения и режим, който от гледна точка на днешното динамично ежедневие, се превръща в една трудна, а в много случаи – непосилна задача.

Всичко това обаче съвсем не е задължително. Великденските пости вече биха могли да донесат истинска радост и удоволствие с предложенията на ресторант Green Line в София (бул. „Витоша" 150).

Ресторантът предлага редица ястия, които освен с първокласните си вкусови качества и диетичната си природа, са изключително подходящи за хора, които постят или са възприели вегетарианството или веганството като своя философия на хранене.
В специалното, здравословно меню на заведението биха могли да се открият както голям брой салати, в чиито съставки влизат само растителни продукти, така и основни ястия, приготвени от редица полезни и вкусни варива, способни да задоволят и най-взискателните любители на вегетарианството. Киноа, екзотичният боб Мунг, черни боб, леща и ориз, провъзгласени единодушно за новите суперхрани и приготвени под формата на най-различни специалитети, са само част от предложенията. Разбира се, ресторант Green Line предлага и всекидневно балансирано обедно меню, което може да задоволи всеки вкус.

Ако сте решили да спазвате постите или, ако просто сте възприели философията на вегетарианството или веганството, обядът в ресторант Green Line за вас ще се превърне в истински празник. По време на традиционното постене, сред обедните предложения на ресторанта задължително присъстват и определен брой ястия, съобразени с традицията. Такива са например различните зеленчукови супи, предястията като постен гювеч, спанак с ориз, боб Мунг със зеленчуци, ризото с манатарки, елда със зеленчуци, тиквички с ориз плюс огромно разнообразие от салати и дори сладкиши, като морковения.

Заповядайте в ресторант Green Line, където постенето наистина е радост!

Oт пресата

New Green Line - С лютива чушка

New Green Line Light

New Green Line - С лютива чушка - 20 сашета

New Green Line Light - 30 таблетки